Un centenar de municipis es mobilitzen aquest cap de setmana en la Gran Recollida de Signatures de Casa nostra, casa vostra

Totes les poblacions principals de Catalunya i nombrosos municipis de totes les regions participen en una jornada històrica de mobilització pel refugi i l’acollida
Hi haurà accions de conscienciació i cultura al carrer, i una marató de signatures per fer créixer les adhesions al manifest

Un centenar de poblacions de tot Catalunya participaran aquest cap de setmana en una gran jornada de mobilització per a la campanya Casa nostra, casa vostra. L’activitat s’anomena La Gran Recollida de Signatures, i es planteja com una marató en què, a través de les xarxes socials, s’anirà actualitzant el marcador de signatures recollides. L’objectiu és obtenir al carrer molts més suports al manifest de la campanya, que fins ara ja han signat unes 50.000 persones.

Per això, s’han plantejat arreu actes culturals, mobilitzacions ciutadanes i activitats al carrer. El programa s’ha elaborat gràcies a una vintena de grups territorials de Casa nostra, casa vostra que s’han anat constituint en les últimes setmanes, i que abasten tot el país. Voluntariat independent, entitats d’arreu del territori i diversos ajuntaments participen també en l’organització de La Gran Recollida de Signatures.

 

Mataró i Manresa, actes destacats

Mataró ha preparat un acte al Foment Mataroní amb la participació dels músics Joan Dausà i Marina Rosell, l’escriptor Roc Casagran i la periodista Mercè Folch, entre d’altres, a més d’entitats de migració i refugi i persones refugiades. Serà diumenge a les 19 h al Foment Mataroní.

A Manresa, dissabte, es faran activitats de cultura al carrer en tres places alhora: Sant Domènec (música), Crist Rei (dansa) i Plana de l'Om (corals), i diumenge es farà l'acte central al Teatre Conservatori amb la participació del cantant de Txarango, Alguer Miquel; el refugiat sirià Seamend Ahmed, i la interpretació col·lectiva de la cançó "Un món per a les persones", composta per Oriol Barri i Ferran Gallart.

 

Barcelona recorda els fets del Tarajal

A Barcelona, hi haurà recollida de signatures a tots els districtes, i l’acte principal es farà el diumenge 5 a les 17 h a la plaça del Mar - passeig Marítim per recordar el segon aniversari dels fets del Tarajal. Sota el lema "No oblidem la nostra frontera sud", diverses persones que han entrat a Espanya per Ceuta o Melilla oferiran els seus testimonis. Es construirà col·lectivament un mur amb capses de cartró i s'enderrocarà simbòlicament al final de l’acte.

 

Mobilització a totes les capitals de demarcació

A Girona, la recollida de signatures es farà dissabte a l'inici de la Rambla - Pont Vell, amb la participació de diverses personalitat locals, i un record també per a les víctimes de la platja del Tarajal. A Tarragona, també s’encendrà un gran mural d’espelmes al Balcó del Mediterrani dissabte a les 18 h. I, a Lleida, la recollida de signatures es farà a la plaça de la Paeria, al Mercat de Pardinyes i a la plaça Ricard Vinyes.

 

Totes les principals poblacions de Catalunya, mobilitzades

A Badalona, hi haurà música en directe tot el diumenge amb diversos grups locals, i a les 18 h es farà una encesa d'espelmes amb el logotip de Casa nostra, casa vostra. A Vilafranca del Penedès, hi ha programada una caminada solidària. A Vilanova i la Geltrú, una actuació musical i una lectura de poemes. A Vic, tots els caus i esplais de la ciutat organitzaran activitats per als nens i nenes a la plaça Major, i hi haurà actuacions musicals i gegants. A Berga, hi haurà música al passeig de la Indústria, i la intervenció de diverses persones que explicaran com està funcionant el programa d’acollida de persones refugiades a la ciutat.

 

Projecció simultània del documental “Tarajal”

Dilluns, fa dos anys que, com a mínim, 15 persones migrants van morir mentre intentaven arribar nedant a la platja del Tarajal, a Ceuta, i amb la guàrdia civil disparant-los pilotes de goma. Els actes de record a les víctimes acabaran el mateix dilluns 6 amb la projecció simultània del documental "Tarajal" als cinemes Girona i Texas i al Casal de Barri de la Font d'en Fargues, de Barcelona; al cinema Truffaut, de Girona; Beat Cafè & Soul de Lleida; a l'Antiga Audiència, de Tarragona, i a La Cate, de Figueres.

 

La llista completa d’activitats de La Gran Recollida de Signatures es pot consultar a http://bit.ly/GranRecollidaSignatures_programació i tota l’activitat es pot seguir a les xarxes amb el hashtag #VolemAcollir.