Oriol Barri i Ferran Gallart fan una versió col·lectiva de Strombers per a Casa nostra, casa vostra amb músics de tot Catalunya

Oriol Barri, Anaïs Vila, Ferran Gallart (Strombers), Gemma Abrié, Joan Rovira, Laia Frigolé, Paula Giberga (La Folie) i Senyor Mit llancen “Un món per a les persones”
El videoclip servirà per donar a conèixer la Gran Recollida de Signatures, que es farà els dies 4 i 5 de febrer arreu de Catalunya

Els músics Oriol Barri, Ferran Gallart (Strombers), Anaïs Vila, Gemma Abrié, Joan Rovira, Laia Frigolé, Paula Giberga (La Folie) i Senyor Mit han enregistrat la cançó “Un món per a les persones” per a la campanya Casa nostra, casa vostra.

El videoclip, amb imatges dels camps de refugiats de Grècia, servirà com a espot de la Gran Recollida de Signatures, que es farà els dies 4 i 5 de febrer en desenes de poblacions de tot Catalunya per estendre la campanya a tot el territori.

La cançó és una adaptació de “Un conte ple de contes” de Strombers, del disc Jrujenjúnjel (2012).

Oriol Barri col·labora des del juny amb la plataforma Stop Mare Mortum i, a l’estiu, va ser als camp de refugiats de Vasilika (Grècia), fent costat al voluntariat de la Comunitat Eko. “Ja a Catalunya, em vaig trobar el Ferran Gallart de Strombers, li vaig explicar tota l’experiència que havia viscut als camps de refugiats i com creia que estava la situació. Ell es va emocionar al meu davant i, plorant, em va dir si hi podíem fer alguna cosa”, recorda Barri.

 

“Amics i companys de camí”

Aviat, aquella conversa es va materialitzar en la idea d’adaptar una cançó de Strombers, amb una lletra nova d’Oriol Barri, i gravar-la amb “altres cantants de Catalunya, amics i companys de camí”. “Des del primer moment, molts artistes es van bolcar en la iniciativa”, diu Barri.

La cançó es va gravar als Estudis Sentir (Lluís Molas), es va mesclar l’Aviram Estudi (Albert Palomar) i es va masteritzar a Catmastering Manresa (Juanjo Muñoz, Gossos). La producció de so és d’Oriol Barri i Ferran Gallart, i el vídeo, l’ha editat i realitzat Oriol Barri, amb les imatges que ell mateix va gravar a Grècia, i amb imatges de l’estudi de Roser Gamonal, Txell Generó i Aleix Adrià.

 

Gran Recollida de Signatures

El cap de setmana del 4 i el 5 de febrer, es farà en nombroses poblacions de Catalunya la Gran Recollida de Signatures de Casa nostra, casa vostra. Els grups territorials de la campanya organitzaran activitats culturals, divulgatives i de conscienciació, i recolliran signatures del manifest de Casa nostra, casa vostra.  La jornada servirà per donar a conèixer els objectius de la campanya arreu del país i per animar a la mobilització de cara a la Manifestació Volem Acollir, que es farà a Barcelona el 18 de febrer.

A Manresa, el grup de cantants que ha gravat la cançó “Un món per a les persones”, la interpretarà en directe el diumenge 5 de febrer a les 6 de la tarda al Teatre Conservatori.